جاوا یک زبان برنامه نویسی بسیار محبوب است که می توانید از آن برای ایجاد انواع نرم افزارهای کاربردی استفاده کنید. این یک زبان شی گرا است که برای خواندن، نوشتن و یادگیری آسان ساخته شده است.
جاوا چیست و تاریخچه آن
جاوا یک زبان برنامه نویسی محبوب است که در سال 1995 ایجاد شد. جاوا متعلق به شرکت اوراکل است . جاوا یک زبان سطح بالا است و همان طور که در مقاله ی جاوا اسکریپت چیست و توضیح دادیم زبان های سطح بالا به زبان های انسان ها بسیا نزدیک هست و در ان ها اسان تر است تا زبان های سطح پاین. جاوا توست فردی به نام جیمز گاسلینگ در شرکت سانمایکروسیستمز ایجاد شده است.
به صورت کلی جاوا یک زبان برنامه نویسی پرکاربرد برای کدنویسی برنامه های کاربردی وب است. این یک انتخاب محبوب در میان توسعه دهندگان برای بیش از دو دهه بوده است و امروزه میلیون ها برنامه جاوا در حال استفاده است. جاوا یک زبان چند پلتفرمی، شی گرا و شبکه محور است که می تواند به تنهایی به عنوان یک پلتفرم مورد استفاده قرار گیرد. این یک زبان برنامه نویسی سریع، ایمن و قابل اعتماد برای کدنویسی همه چیز از برنامه های تلفن همراه و نرم افزارهای سازمانی گرفته تا برنامه های کاربردی داده های بزرگ و فناوری های سمت سرور است.
اوراکل یک شرکت آمریکایی چندملیتی فناوری رایانه است که مقر آن در آستین، تگزاس است. در سال 2020، اوراکل سومین شرکت بزرگ نرم افزاری در جهان از نظر درآمد و ارزش بازار بود.
جاوا چگونه کار می کند
قبل از توضیحات بیشتر بیایید با جزئیات بیشتری مرور کنیم که جاوا چیست و اهمیت آن برای توسعه اپلیکیشن سازمانی وب چیست.
جاوا یک فناوری است که هم از یک زبان برنامه نویسی و هم از یک پلتفرم نرم افزار تشکیل شده است. برای ایجاد یک برنامه با استفاده از جاوا، باید کیت توسعه جاوا ( JDK ) را دانلود کنید که برای ویندوز، mac ،OS و لینوکس در دسترس است. شما برنامه را به زبان برنامه نویسی جاوا می نویسید، سپس یک کامپایلر برنامه را به بایت کد جاوا تبدیل می کند - مجموعه دستورالعمل ماشین مجازی جاوا (JVM) که بخشی از محیط زمان اجرا جاوا (JRE) است. بایت کد جاوا بدون تغییر روی هر سیستمی که از JVM پشتیبانی می کند اجرا می شود و به کد جاوا شما اجازه می دهد در هر مکانی اجرا شود.
پلت فرم نرم افزار جاوا از JVM، Java API و یک محیط توسعه کامل تشکیل شده است. JVM بایت کد جاوا را تجزیه و اجرا می کند (تفسیر می کند). Java API از مجموعه گسترده ای از کتابخانه ها شامل اشیاء اساسی، شبکه و توابع امنیتی تشکیل شده است. تولید زبان نشانه گذاری توسعه پذیر (XML) و خدمات وب در مجموع، زبان جاوا و پلت فرم نرم افزار جاوا یک فناوری قدرتمند و اثبات شده برای توسعه نرم افزار سازمانی ایجاد می کنند.
زبان برنامه نویسی جاوا برای چه مواردی استفاده می شود؟
از آنجایی که جاوا یک زبان رایگان و همه کاره است، نرم افزارهای محلی و توزیع شده را می سازد. برخی از کاربردهای رایج جاوا عبارتند از:
1. توسعه بازی
بسیاری از بازی های محبوب موبایل، رایانه و ویدیویی در جاوا ساخته شده اند. حتی بازیهای مدرنی که فناوری پیشرفته مانند یادگیری ماشین یا واقعیت مجازی را ادغام میکنند با فناوری جاوا ساخته میشوند.
2. محاسبات ابری
جاوا اغلب به عنوان WORA شناخته می شود - Write Once and Run Anywhere، که آن را برای برنامه های غیرمتمرکز مبتنی بر ابر عالی می کند. ارائه دهندگان ابر زبان جاوا را برای اجرای برنامه ها در طیف گسترده ای از پلتفرم های اساسی انتخاب می کنند.
3. داده های بزرگ
جاوا برای موتورهای پردازش داده استفاده می شود که می توانند با مجموعه داده های پیچیده و حجم عظیمی از داده های بلادرنگ کار کنند.
4. هوش مصنوعی
جاوا نیروگاه کتابخانه های یادگیری ماشینی است. ثبات و سرعت آن، آن را برای توسعه برنامههای هوش مصنوعی مانند پردازش زبان طبیعی و یادگیری عمیق عالی میکند.
5. اینترنت اشیا
جاوا برای برنامهنویسی حسگرها و سختافزار در دستگاههای لبهای که میتوانند به طور مستقل به اینترنت متصل شوند، استفاده شده است.
چرا جاوا در میان توسعه دهندگان نرم افزار مدرن اینقدر محبوب است؟
جاوا محبوب است زیرا برای سهولت (راحتی) استفاده طراحی شده است. برخی از دلایلی که توسعه دهندگان به انتخاب جاوا به جای دیگر زبان های برنامه نویسی ادامه می دهند عبارتند از:
منابع آموزشی با کیفیت بالا
جاوا مدت زیادی است که وجود داشته است، بنابراین منابع یادگیری زیادی برای برنامه نویسان جدید در دسترس است. اسناد دقیق، کتابهای جامع و دورهها از توسعهدهندگان در منحنی یادگیری پشتیبانی میکنند. علاوه بر این، مبتدیان می توانند قبل از رفتن به جاوای پیشرفته شروع به نوشتن کد در Core Java کنند.
توابع و کتابخانه های داخلی
هنگام استفاده از جاوا، توسعه دهندگان نیازی به نوشتن هر تابع جدید از ابتدا ندارند. در عوض، جاوا یک اکوسیستم غنی از توابع و کتابخانه های داخلی را برای توسعه طیف وسیعی از برنامه های کاربردی فراهم می کند.
پشتیبانی فعال جامعه
جاوا بسیاری از کاربران فعال و جامعه ای دارد که می تواند از توسعه دهندگان در هنگام مواجهه با چالش های کدنویسی پشتیبانی کند. نرم افزار پلت فرم جاوا نیز به طور مرتب نگهداری و به روز می شود.
ابزارهای توسعه با کیفیت بالا
جاوا ابزارهای مختلفی را برای پشتیبانی از ویرایش خودکار، اشکال زدایی، آزمایش، استقرار و مدیریت تغییر ارائه می دهد. این ابزارها برنامه نویسی جاوا را زمان و مقرون به صرفه می کنند.
پلتفرم مستقل
کد جاوا می تواند بر روی هر پلتفرم اساسی مانند ویندوز، لینوکس، iOS یا اندروید بدون بازنویسی اجرا شود. این امر آن را به ویژه در محیط امروزی قدرتمند می کند، جایی که می خواهیم برنامه ها را روی چندین دستگاه اجرا کنیم.
امنیت
کاربران می توانند کد جاوا نامعتبر را از طریق شبکه دانلود کرده و آن را در یک محیط امن اجرا کنند که در آن هیچ آسیبی نمی تواند داشته باشد. کد غیرقابل اعتماد نمی تواند سیستم میزبان را با ویروس آلوده کند و همچنین نمی تواند فایل ها را از هارد دیسک بخواند یا بنویسد. سطوح امنیتی و محدودیت ها در جاوا نیز بسیار قابل تنظیم هستند.
مزایای فنی جاوا چیست؟
هنگامی که نوبت به انتخاب یک زبان برنامه نویسی و محیط برای برنامه سازمانی بعدی شما می رسد، دلایل فنی محکمی برای در نظر گرفتن جاوا وجود دارد، از جمله قابلیت همکاری، مقیاس پذیری و سازگاری.
فلسفه اصلی ایجاد آن - قابلیت همکاری در دستگاه های متفاوت - قوی ترین استدلال برای طرفداری از جاوا برای برنامه های کاربردی جدید سازمانی باقی مانده است. معماری شی گرا جاوا به شما امکان می دهد برنامه های مدولار و کدهای قابل استفاده مجدد ایجاد کنید، چرخه های توسعه را کوتاه کرده و طول عمر برنامه های سازمانی را افزایش دهید.
مقیاس پذیری پلت فرم یک ویژگی کلیدی جاوا است. با جاوا، می توانید از یک سیستم واحد در طیف وسیعی از موارد استفاده استفاده کنید. برنامه های دسکتاپ موجود را می توان به راحتی برای اجرا بر روی دستگاه های کوچکتر که منابع محدودی دارند سازگار کرد. همچنین میتوانید برنامهها را از تلفن همراه به دسکتاپ انتقال دهید، برنامههای تجاری را برای پلتفرم اندروید توسعه دهید و سپس آنها را در نرمافزار دسکتاپ فعلی خود ادغام کنید و چرخههای توسعه طولانی و پرهزینه را دور بزنید.
جاوا همچنین با برنامه ریزان استراتژیک به دلیل توانایی خود در سازگاری با موارد استفاده جدید امتیاز کسب می کند. به عنوان مثال، جاوا به طور گسترده ای به عنوان یک پلت فرم ایده آل برای اینترنت اشیا (IoT) در نظر گرفته می شود. برنامه معمولی اینترنت اشیا تعداد زیادی از دستگاههای متفاوت را به هم متصل میکند، کاری که با این واقعیت که میلیاردها دستگاه جاوا را اجرا میکنند، بسیار سادهتر میشود. علاوه بر این، اکوسیستم گسترده توسعه دهندگان جاوا به طور مداوم در حال توسعه و به اشتراک گذاری کتابخانه های جدید با قابلیت هایی است که به طور خاص توسعه برنامه های IoT را هدف قرار می دهد.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *
(0) پیام