اگر دارای کسب و کار آنلاین هستید نیازی نیست که حتما متخصص درگاه پرداخت اینترنتی باشید، اما ارزش آن را دارد که اصول نحوه جریان تراکنش آنلاین از مشتری به حساب بانکیتان را درک کنید زیرا درگاه پرداخت اینترنتی یکی از مهم ترین دغدغه های کسب و کار های آنلاین محسوب می شود پس در این مقاله با لیوساتک همراه باشید تا همه چیز را راجب به درگاه پرداخت اینترنتی بررسی کنیم.
توجه داشته باشید که فرقی نمی کند کسب و کار کوچک یا بزرگ دارید، کسب و کارتان فیزیکی یا به صورت آنلاین است، تهیه یک درگاه پرداخت اینترنتی مناسب مهم ترین بخش کارشماست.
اغلب می بینیم کسب و کارهای کوچک کمتر به سراغ روش های پرداخت الکترونیکی برای دریافت وجه از مشتریان خود می روند و به جای استفاده از درگاه های اینترنتی از روش های های سنتی مانند کارت به کارت و ارسال فیش واریزی، که باعث کاهش فروش و در نهایت شکست کسب و کارشان می شود برای فروش محصولات خود استفاده می کنند. در صورتی که درگاه های پرداخت اینترنتی علاوه بر کارکرد آسان مزایای بی شماری هم دارند. پس بهتر است در برابر تغییرات مفید و اثربخش در حوزه فناوری های مالی مقاومت نکنید.
زمانی که قصد دارید محصول یا خدمتی را به صورت اینترنتی خریداری کنید باید این کار را را از طریق درگاه پرداخت اینترنتی انجام دهید، در واقع درگاه پرداخت اینترنتی (Internet Payment Gateway) یا IPG سیستمی است که تراکنش های مالی را در بستر اینترنت فراهم می کند.به این ترتیب مشتری یا کاربر از طریق درگاه پرداخت اینترنتی به وسیله شماره کارت،رمز دوم،ccv2 و تاریخ انقضا کارت خود می تواند بدون مراجعه به بانک یا پرداخت حضوری، خرید خود را انجام دهد. به عبارت دیگر، درگاه پرداخت به عنوان واسطه بین مشتری و صاحبان کسب و کار عمل می کند.
همهگیری کووید-19 دنیای تجارت الکترونیک را تحت تأثیر قرار داد زیرا فروش آنلاین در سال 2022 به 5.7 میلیارد دلار رسید. در همان زمان، کلاهبرداریهای مربوط به پرداخت اینترنتی نیز افزایش یافت. در نتیجه باعث شد که درگاه پرداخت اینترنتی به یک ابزاری ضروری برای مقابله با پیچیدگیهای پردازش پرداخت آنلاین تبدیل شود و در عین حال تجربه پرداخت یکپارچه و ایمن را تضمین کند.
درگاه پرداخت اینترنتی از دادههای پرداخت حساس مشتری مانند شماره کارت اعتباری محافظت میکند تا امنیت تبادل اطلاعات بین مشتری، پذیرنده و بانک پردازشگر تضمین شود. تمام این اطلاعات در سرور امن سوییچ ها ذخیره می شوند.
1-امنیت: قطعا هیچ مشتری یا کاربر اطلاعات شخصی خود در سایت های مشکوک و ناامن وارد نمی کند. پس در هنگام انتخاب درگاه اینترنتی به امنیت آن توجه کنید.
2-هزینه: مطمعنا کارمزد درگاه پرداخت یکی از دغدغه های اصلی کسب و کارهاست به ازای هر خریدی که در سایت شما انجام می شود مبلغی را باید به عنوان تعرفه پرداخت کنید. پس هر درگاه پرداخت اینترنتی را که انتخاب می کنید توجه داشته باشید که به ازای تعرفه ای که می پردازید، چه خدماتی را به شما ارائه می دهد.
3-روش پرداخت: روش پرداخت آنلاین، مسیر پرداخت مشتری را برای هر دو طرف یعنی صاحبان کسب و کار و مشتری راحت تر می کند پس سعی کنید درگاهی را انتخاب کنید که روش های پرداخت جدیدی را ارائه دهد.
4-سازگاری: درگاه پرداخت اینترنتی باید با سیستم مدیریت محتوا یا پلتفرم شما سازگاری داشته باشد.
منظور درگاههای پرداخت اینترنتی است که از چندین ارز پشتیبانی میکنند، زیرساختهای تجارت الکترونیک حیاتی برای بازرگانانی است که پرداختهای بینالمللی را میپذیرند، به این معنی که کسبوکار شما توانایی معامله با بیش از یک ارز را توسط درگاه پرداخت خود دارد (به عنوان مثال به پوند بریتانیا، یورو و غیره).
حساب تجاری یک حساب بانکی خاص است که برای پذیرش پرداختهای نقدی یا کارت به کارت الکترونیکی لازم است. چنین حسابهایی که توسط مؤسسات مختلف مانند ارائهدهندگان خدمات پرداخت و درگاههای پرداخت صادر میشوند، به کسبوکارها این امکان را میدهند که وجوه از مشتریان را با خیال راحت و سریع دریافت کنند. با این حال، حساب تجاری نباید با حساب بانکی تجاری که بازرگانان برای مخارج روزمره استفاده می کنند، اشتباه گرفته شود. حسابهای تاجر به عنوان نشاندهنده این است که تاجر مالک دادههای پرداختی است که به بانک منتقل میشود و همچنین دریافتکننده وجوه حاصل از پرداختهای آنلاین است.
اکنون که با ضرورت درگاه پرداخت اینترنتی آشنا شدید، بهتر است روند کار آن را نیز بدانید.
هنگامی که مشتری قصد خرید محصول یا خدمتی را دارد آن را انتخاب می کند و به صفحه پرداخت یک وب سایت تجارت الکترونیک می رود. اکثر درگاه های پرداخت اینترنتی گزینه های مختلفی را برای صفحه پرداخت ارائه می دهند.
مشتری جزئیات کارت اعتباری خود را از جمله شماره کارت،تاریخ انقضا، رمز دوم و ccv2 در صفحه پرداخت وارد می کند. این اطلاعات به طور ایمن به درگاه پرداخت منتقل می گردد.
انواع درگاه پرداخت به دو شکل کلی وجود دارند:
1-درگاه پرداخت مستقیم ((psp
2-درگاه پرداخت غیر مستقیم (درگاه پرداخت واسطه)
هرکدام از این درگاه ها خصوصیات خاص خود را دارند که با توجه به نیاز خود می توانید یکی از آن ها را برای فروشگاه اینترنتی خود فعال کنید.
در این روش هنگامی که مشتریان شما سبد خرید خود را تکمیل می کنند وقتی به مرحله تسویه حساب می رسند به درگاه پرداخت بانک ها به صورت مستقیم متصل می شوند مانند:
درگاه پرداخت بانک ملت
درگاه پرداخت بانک ملی
درگاه پرداخت بانک پارسیان
درگاه پرداخت بانک سامان
اگر صاحب شرکت یا برندی هستید پیشنهاد من به شما این نوع درگاه پرداخت،یعنی درگاه پرداخت مستقیم است زیرا نشانه اعتبار سایت شماست.
درگاه پرداخت واسط شرکت هایی هستند که با psp ها قرار داد می بندند و درگاهای پرداخت را از آن ها دریافت می کنند و در اختیار مشتریان قرار می دهند. همچنین از پشتیبانی فنی قوی تری نیز بر خوردارند.
در دنیای پر مشغله امروز، افراد فرصت کمتری برای خرید های خود دارند. از این رو می توانند با مراجعه به فروشگاه های اینترنتی، محصول یا خدمت موردنظر خود را انتخاب و تهیه کنند و مبلغ موردنظر را به صورت آنلاین پرداخت کنند. پس داشتن یکی از درگاه های پرداخت از الزامات است زیرا علاوه بر سوددهی، امنیت سایتتان را نیز بالا می برد.
امنیت در تجارت الکترونیک به منظور جلوگیری از مشکلاتی مانند کلاهبرداری هنگام عملیات پرداخت بسیار مهم است بنابراین با انتخاب یک درگاه پرداخت مناسب اعتماد مشتریان خود را جلب کنید.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *
(0) پیام