دانشمندان در زمینه روانشناسی رنگ مشاهده می کنند که چگونه رنگ های مختلف معانی، مفاهیم و اثرات روانی متفاوتی دارند.با توجه به اینکه 90 درصد قضاوت های فوری بر اثر ،تأثیرات روانی رنگ به تنهایی است پس مهم است که بدانیم رنگ ها چه معنایی دارند و چه پاسخ هایی را می توانند برانگیزند.
به طور کلی روان شناسی رنگ بررسی این است که چگونه بعضی از رنگ ها تاثیر های مختلفی بر احساسات افراد دارند ، به عبارت سادهتر، روانشناسی رنگها به یک حوزه محبوب در نظریه رنگ تبدیل شده است که مفاهیم عاطفی و روان شناختی را بین رنگها و احساسات اختصاص میدهند، بیشتر این احساسات یا رفتار ها (احساسات و رفتار به رنگ) به صورت جهانی است ، اما بیشتر مواقع فرهنگ یک جامع تاثیر بیشتری در آن رنگ می گذارد .
مثال: در کل جهان رنگ سبز به معنای آزادی و حرکت است و در افکار ما ثبت شده است .ما در خیابان ها سر تمام چهارراه ها وقتی که چراغ راهنما ،سبز می شود حرکت می کنیم اما در ایران از زمان کودکیمان ما رنگ سبز را در تمام هیئت ها به رنگ لباس امام ها و رنگ قرمز را به رنگ دشمن آنها دیده ام و اگر در روز شهادت شما یک لباس قرمز به صورت تصادفی بپوشید و بیرون بروید اولین اشخاصی که به شما می گویند که چرا لباس قرمز پوشیده اید خود خانواده شما هستند.پس رنگ ها به صورت جهانی هستند اما بعضی از فرهنگ ها بر این رنگ ها تاثیر زیادی می گذارند.
علاقه ی افراد به رنگ ها بیشتر به کودکیشان بر می گردد و خاطراتی که با رنگ ها داشته اند ،این تاثیر ها می تواند از یک اتفاق ساده ای که شما در کودکی داشته اید مثل مسخره شدن در زمانی که لباس رنگ خاصی پوشیده اید یا حتی اگر در آهنگی از رنگی تعریف شده است ، پس نوع علاقه شما به رنگ ها از زمان کودکی شما می باشد.
در زمان کودکی من ، آهنگی ترند شده بود که در آن از رنگ مشکی تعریف می کرد، اگر یادم نرفته باشد در آهنگ می گفت که "مشکی رنگ عشقه مثل رنگ چشمای مهربونت" من شخصا از آن روز به رنگ مشکی علاقه زیادی کسب کردم و حالا که توجه میکنم هنوز هم بیشتر لباس های درون کمد من از رنگ مشکی تشکیل شده است.
در اواخر قرن هفدهم،اسحاق نیوتن طیف رنگی را کشف کرد و بررسی کرد که چگونه هر رنگ با طول موج متفاوتی از نور تعریف می شود. در سال 1704، نیوتن چرخ رنگ را توسعه داد. در اوایل قرن بیستم، کارل یونگ، روانپزشک سوئیسی، تأثیر رنگها بر ذهن انسان را مورد مطالعه قرار داد.
یونگ سرانجام نوعی رنگ درمانی را ایجاد کرد که به بیمارانش اجازه می داد تا خود را با رنگ ها و تصاویر بیان کنند. امروزه روانشناسی رنگ عمدتاً در بازاریابی و تبلیغات استفاده می شود.
کسب و کارها به دلایل مختلفی از روانشناسی رنگ در بازاریابی و تبلیغات استفاده می کنند.که این دلایل عبارت اند از:
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روانشناسی رنگ، رنگ های خاص و ارتباط آنها را بررسی میکنیم.
1. قرمز: رنگ قرمز می تواند ضربان قلب و فشار خون بیننده را افزایش دهد. این رنگ اصلی با اشتیاق و انرژی همراه است. گاهی اوقات شرکت ها از رنگ قرمز برای بیان احساس فوریت استفاده می کنند.
2. نارنجی: رنگ نارنجی با بازیگوشی همراه است. همراه با رنگ های گرم دیگر مانند رنگ زرد، نارنجی ممکن است نشان دهنده اشتیاق و سایر احساسات مثبت قوی باشد.
3. آبی: ته رنگ ها یا سایه های مختلف رنگ آبی تداعی های رنگی متفاوتی دارند. آبی روشن معمولاً با آرامش و ملایمت همراه است در حالی که آبی تیره نشان دهنده قدرت و قابلیت اطمینان است.
4. سبز: رنگ سبز یک رنگ ثانویه مرتبط با رشد و طبیعت است. رنگ سبز در کنار رنگ های سرد بسیار آرامش بخش است
به طور مثال فست فود ها و رستوران ها که نیاز دارند احساس گرسنگی را در مشتری های خود افزایش دهند , از رنگ های قرمز و یا نارنجی برای برند خود استفاده میکنند.آرایشگاه ها و اسپاها نیاز دارند آرامش زیادی برای مشتریان خود به وجود آورند ، پس رنگ سبز باید در رنگ برندینگشان وجود داشته باشد .سازمان ها و شرکت ها برای انکه احساس قدرت و اعتماد را برای مشتری های خود به ارمغان آورند ،اید از رنگ آبی و ارغوانی و امثال آن استفاده کنند.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *
(0) پیام