انواع پایگاه داده
دیتابیس بخشی از اطلاعات است که درون کامپیوتر ذخیره میشود ،مانند عکس ،فایل و...
دیتابیس به رایانه ها اجازه می دهد تا اطلاعات ضروری را به صورت سازمان یافته و راحت ذخیره کنند.
دیتابیس ها در طول زمان پیشرفت کرده اند. و همچنین انواع مختلف دیتابیس با مزایا و معایب مختلف که وابسته به نوع طراحی آنهاست وجود دارد.بسیار مهم است ،فردی که از دیتابیس برای کار استفاده می کند انواع ومزایا ،معایب آنها را نیز بداند.
دربیشتر موارد افراد نیازهای مختلفی دارند پس باید از انواع مختلف دیتابیس استفاده کنند . در زیر انواع مختلف دیتابیس ها را اسم برده و توضیح می دهیم
پایگاهی است که به صورت کلی در یک مکان مشخص عمل میکند و این نوع دیتابیس بیشتر در شرکتها و سازمان های بزرگ استفاده می شود ، خود دیتابیس به یک کامپیرتر مرکزی متصل است که کاربر توسط یک شبکه (net work)می تواند به آن متصل شود اما کامپیوتر مرکزی است که پایگاه داده را اجرا و نگهداری می کند.
پایگاه داده ابری پایگاه داده ای است که بر روی اینترنت اجرا می شود. داده ها در هارد دیسک یا سرور محلی ذخیره می شوند، اما اطلاعات به صورت آنلاین قابل دسترسی هستند. این دیتابیس دسترسی به فایل های خود را از هر جایی آسان می کند، تا زمانی که به اینترنت متصل هستید. برای استفاده از پایگاه داده ابری، کاربران می توانند خودشان یک پایگاه داده بسازند یا برای آن هزینه ای بپردازند تا داده های خود را برای آنها ذخیره کند. رمزگذاری شخصی برای هر پایگاه داده ابری ضروری است ، زیرا تمام اطلاعات آنلاین هستند پس باید محافظت شوند.
دیتابیس تجاری توسط شرکتهای تجاری آماده و ساخته شده ، تفاوت این دیتابیس ها بیشتر وابستگی به تکنولوژی و فناوری است که در ساخت این دیتابیس ها استفاده شده است. نکته بسیار مهم این دیتابیس ها این است که کاربران باید به شرکتهای تجاری برای استفاده از این دیتابیس ها پول بدهند.
این دیتابیس بر خلاف دیتابیس ابری که تمام اصلاعات را بر روی یک سرورقرارمی دهد، روی دو یا چند سرور می گذارد که باعث سرعت و ایمنی بیشتر می شود
این پایگاه داده تنها یک کاربردارد مثال خوب برای این نوع دیتابیس همان اطلاعاتی است که شما درون کامپیوتر شخصی خود ذخیره کردید.
دیتابیس نمودار به تعادل بین داده ها و ارتباط بین آنها توجه میکند .برخلاف بقیه دیتابیس ها که تنها وقتی که کاربران به دنبال داده ها هستند برای آنها یک ارتباط ایجاد می کند (وقتی که کاربران سرچ می کنند) ،اما با دیتابیس نمودار تمام این ارتباطات (سرچ ها) کنار خود اطلاعات ذخیره می شوند که باعث بالا بردن سرعت سرچ می شود.
پایگاه داده NoSQL مشابه پوشه فایل است و داده های درون آن بدون ساختار مشخص و بدون هیچ گونه رابطه ی است. این فقدان ساختار به آنها اجازه می دهد تا حجم بیشتری از داده ها را ،با سرعت بیشتری پردازش کنند و گسترش آن را در آینده آسان تر می کند. دیتابیس ابری به طور منظم از پایگاه های داده NoSQL استفاده می کند.
در پایگاه داده شی گرا داده ها به صورت اشیاء و کلاس هادیده میشوند. اشیاء میشود گفت که همان اسم، شماره تلفن و... است و کلاس هم از همین اشیاء ساخته میشود . پایگاه داده شی گرا به صورت یک دیتابیس برای مشخص کردن رابطه ها است برای وقتی که تعداد زیاد و پیچیده از داده ها داریم ومی خواهیم سریع به آن ها دسترسی داشته باشیم.
یک پایگاه داده منبع باز برای استفاده عموم به صورت رایگان طراحی شده است. برخلاف پایگاه های داده تجاری، کاربران می توانند بدون پرداخت هزینه، پایگاه های داده منبع باز را دانلود یا ثبت نام کنند. اصطلاح "منبع باز" به برنامه ای اطلاق می شود که در آن کاربران می توانند نحوه کاربرد و ساخت آن را ببینند و آزادند تغییرات خود را در برنامه ایجاد کنند.
پایگاه داده وب ،سیستمی برای ذخیره سازی اطلاعات است که از طریق وب سایت قابل دسترسی است. به عنوان مثال، یک وب سایت آنلاین دارای پایگاه داده ای است که نام کاربری، رمز عبور و سایر جزئیات همه ی اعضای خود را ذخیره می کند.
قابل توجه است که بدانید برای اینترنت از دیتابیس MySQL استفاده میکنند زیرا با زبان php (زبان برنامه نویسی سمت سرور) به راحتی ارتباط برقرار می کند.
MySQL یک سیستم مدیریت پایگاه داده(دیتابیس) است ، که بسیار سریع و یک دیتابیس خوب برای استفاده در پروژه های کوچک و بزرگ است.
پایگاه داده وب را می توان برای طیف وسیعی از اهداف مختلف استفاده کرد. درهر فیلدجدول باید یک نوع داده تعریف، شده باشد. به عنوان مثال، اعداد، رشته ها و تاریخ ها را می توان در یک پایگاه داده وب درج کرد. طراحی صحیح پایگاه داده شامل انتخاب نوع داده صحیح ،برای هر فیلد به منظور کاهش مصرف حافظه و افزایش سرعت دسترسی است.
سیستم های مدیریت محتوا معمولاً از پایگاه داده های وب برای ذخیره اطلاعاتی مانند پست ها، نام های کاربری و نظرات استفاده می کنند. استفاده از پایگاه داده به وب سایت اجازه می دهد تا به راحتی و بدون نیاز به ویرایش کد HTML برای هر صفحه ،جداگانه به روز شود. این نه تنها راه بسیار کارآمدتری برای ایجاد و به روز رسانی یک وب سایت است، بلکه این فرآیند را برای افرادی که به زبان های برنامه نویسی اینترنت مسلط نیستند، قابل دسترسی تر می کند.
نمونه ای از جایی که می توان از پایگاه داده وب استفاده کرد، برای یک انجمن آنلاین است. نرم افزار انجمن اغلب یک پایگاه داده با تعدادی جداول از جمله یکی برای کاربران، پست ها و تنظیمات ایجاد می کند. مهم است که روابط بین جداول پایگاه داده به درستی تنظیم و تعریف شوند تا پست ها و کاربران به راحتی به یکدیگر پیوند داده شوند.
در برخی موارد، پایگاه داده های وب را می توان با اطلاعاتی که قبلاً درج شده است خریداری کرد. به عنوان مثال، یک پایگاه داده می تواند فهرستی از تمام دندانپزشکان در شیراز به همراه شماره تماس و آدرس را شامل شود. این پایگاه داده ها معمولاً با استفاده از PHP و HTML به همراه محتوای اضافی در وب سایت های مرتبط ادغام می شوند.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *
(1) پیام
دیبا عزیزی
جالب بود ،بیشتر درمورد دیتابیس بذارید
مدیر
بله چشم حتما